mamaj12, mam jeszcze kilka rzeczy w głowie, lecz zobaczymy jak wyjdzie z $$$
Jakich antywirusów się wystrzegać
Zwiń
X
-
Jakich antywirusów się wystrzegać
Z racji swoich zainteresowań znalazłem artykuł, który może zainteresować sporą część z Was: http://hacking.pl/pl/news-16155-Jaki...ystrzegac.html
Masz w komputerze zainstalowany SystemGuard2009, MalwareDoctor lub Security Essentials 2010? W takim razie bądź ostrożny.
Podczas gdy program antywirusowy stał się obowiązkową ochrona komputera, wymienione wyżej produkty to fałszywki - ostrzega Panda Security.
Tego typu produkty po zainstalowaniu na pececie ostrzegają jego użytkownika o zainfekowaniu komputera, zachęcając do kupna “pełnej wersji” oprogramowania.
Tym sposobem komputer nie posiada właściwej ochrony, w ręce cyberzestępców trafiają natomiast informacje związane z kartą kredytową ofiary.
Poniżej prezentujemy listę fałszywych antywirusów oraz ich udział w zainfekowaniu komputerów.
1) SystemGuard2009 (12.51%)
2) MSAntiSpyware2009 (11.67%)
3) MalwareDoctor (8.14%)
4) AntimalwareDoctor (7.21%)
5) AntivirusPro2010 (4.57%)
6) SecurityMasterAV (3.62%)
7) Adware/SecurityTool (3.38%)
8) ISecurity2010 (2.81%)
9) SecurityEssentials2010 (2.39%)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
Szczerze to ja od wielu wielu lat nie używam żadnego antywirusa i mojemu systemowi to nie przeszkadza. Mam firewall'a i antyspyware'a. Nie mam żadnego syfu na kompie i sie niczym nie przejmuje. Kiedyś używałem avasta i tyle virusów mi wpuścił, że raz na 2 miesiące musiał być format dysku. Teraz używam takiej konfiguracji i wszystko ok.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77adiwaw, to że myślisz, że nic nie masz nie oznacza, że czegoś nie ma. Wystarczy że raz czy dwa razy wjedziesz na jakąś dziwaczną stronę, dziwny mail z jakimś załącznikiem i nawet nie będziesz wiedział jak jakiś keylogger będzie pięknie przekazywał Twoje hasełka itp.
Mimo wszystko, braku antywirusa nie polecam.126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
Podstawa to regularne apdejty systemu, jeśli masz na bieżąco załatane wszystkie odkryte dziury, to liczba stron stanowiących potencjalne zagrożenie zdecydowanie maleje.
Jeśli antywirus i firewall, to koniecznie legalny (ale niekoniecznie płatny) - krakowane antywirusy i firewalle często zawierają w sobie jakąś niespodziankę :-)
Komentarz
-
Komentarz